Wednesday, February 16, 2011

~ Yesss...freedom!~

Weekend baru2 nih, kitorang 1 family x kuar mane2. menghabiskan ms dgn mengemas rumah.basuh ape yg ptt, re-arrange barang2 dlm umah. mmg sgt best.....

Settle dlm umah, hubby menghabiskan ms ngan bini ke-2 die lak...ape lagik kete kesayangan die la..huhu..hubby mmg sygkan bnd2 yg die miliki..sbg contoh aku la...huhu..of course la kan.x kan la x syg bini woiiiii...n die jgk adalah pencinta kete.

Meh la aku cite sket sbnyk kete yg die penah ade dulu, first car die adalah wira. ms tu umo die baru 19 tp da ade kete sndr..solute la b..mls2 blaja pun, hubby mmg sorang yg kuat smgt n berfikiran luas n matang.untung bini die ni kan.............huhu.

ni la 1st car die ~ wira

Ms ni agak bangga ko aku ckp....penah la aku nek kete nih..ade la 2 3 kali tp ms tu aku x couple lagik ngan die. die tgh usha line.....huhu

2nd car ~ putra turbo

Aku x ingat la bile die jual wira die tuh..tp x lame la die pki, da beli putra ni ha.ms ni mmg die giler kete. ye la org laki yg berjiwa kete nih, mmg sanggup berhabis masa, duit, tenaga die kat kete je semata2..2 la jiwa raga die..hehe.of course la aku penah nek kete nih, ms tuh aku da couple ngan die. n ngan kete nih gak 1st time aku blaja drive.agak berat la kete nih...

2nd car ~ putra turbo in red

Da bosan ngan wane hitam, pe lagik...bertukar kulit la plak kan. red chili pilihan die. nmpk garang die ckp. tp mmg cun la.aku pun suke. da tuka kulit nih. mcm2 plak die modified n make up itu ini.mmg nak dekat berpuluh ribu gak la abiskan duit tuk kete nih.

Kete ni la jd kebanggaan die dan jugak aku...wlpn, kdg2 aku x selasa duk dlm kete nih. tp kete ni jgk la buat aku sedih setelah kehilanganye. Dgn bukan kerelaan hati hubby, kete nih da di jual ms kitorang da dekat nak kawin. alasan sbb nnt aku ssh nak drive g keje.pengorbanan hubby mmg buat aku terharu sgt. die mmg syg giler ngan kete nih. mmg saat die nak lepas kan kete nih kat org, aku tau die sedih, nangis.....dan die penah ckp, die menyesal jual kete putra ni dulu.n aku plak rase bersalah..sob..sob..sob...

3rd card ~ perdana v6

Lepas putra tuh jual, patah kaki gak la nak ke sana-sini. terpaksa la pinjam kete kawan die. x tau nak beli kete ape. last choice is perdana v6 nih. auto, so senang la aku nak bwk kan. aku mls n kureng pnd bawak manual even dulu blaja bwk manual car.huhu~~

Skang ni pun, hubby duk bising2 bila la die nak pki turbo blk. bila la die nak main trak..bila la nak itu..bila ini...bla..bla..bla...sian gak laki aku nih kan. die da berkorban tuk aku. so aku pun kene la pasrah ngan minat n hobi die tuh. tp aku penah bgtau die, kalo die nak main kete bole, x kisah, tp jgn la smp lupa anak bini kat umah n jgn lupa tggjwb die sbg ketua umah, tu jek...

Aku nih nak cite psl lain sbnrnye, lain lak yg aku cite kan. hehehehe......nak cite pasal both lelaki kesayangan aku nih main air..


Anak aku mmg suke main air, tgk ayah die duk bsh kete die pun sibuk nak tolong gak. tgk la tuh, ayah die sibuk basuh kete, die pun sibuk basuh kete die..hehehe..afif..afif..ermmm..aku biarkan jek..abis baju bsh kuyup. kalo tahan2, mmg mengamok sakan la jwbnye..

Hubby mmg every week basuh kete, kalo x anta kedai..die snd yg bsh. wlpn, kete tuh..ari2 aku yg bwk..hahahaha...mmg salu kene sound ngan hubby suh bsh, kalo kotor tp aku x sempat la.xde ms. pg2 da rushing g keje, pastu petang terus blk umah, rushing kat umah lak, nak msk la ngemas la,.ngan afif lagik.mane la ade masa. time lunch, mmg aku x kuar mane2.errmmmm.....so, tell me...tell me...caner tuh..

Papepun, i love u honey... :-*

2 comments:

Zallyna said...

i loikee.....

ShaZNa said...

ooo..suke eh...i pun suke gak..huhu!~